Kaptalantoti.hu
Elérhetőségek

Önkormányzat:
8283 Káptalantóti
Petőfi u. 48.
Tel.: 87/471-125

email: onkormanyzat@kaptalantoti.hu
honlap: www.kaptalantoti.hu

Polgármester:
Csom Károlyné

Alpolgármester:
Ángyán Zoltán

A polgármester minden héten csütörtökön 14.00 - 15.00 óra között tart fogadóórát.

Webmester:

Balogh Gábor
email: bgabor@kaptalantoti.hu


Magyar falu program

MFP_logo_150

Széchenyi 2020

Széchenyi 2020

Káptalantóti címere és zászlaja
Heraldika leírás
A pajzs kerek talpú és álló helyzetű. A pajzsmező zölddel és arannyal vágott, a pajzsfő zöld színű. Az arany pajzsmező aljából egy kúp alakú zöld színű hegy emelkedik ki. A hegy alatt arany stilizált ekevas és csoroszlya lebeg, a hegy felet a pajzs jobb és bal oldalán zöld színű szőlőfürt látható. A zöld színű pajzsfő közepén nyitott arany korona lebeg.

A zászló
A zászló színe: zöld (1/4), fehér (1/2), zöld (1/4). A zászló közepén a címer látható eredeti színeiben. A zászló zöld árnyalata megegyezik a címerével. A zászló színei Veszprém megye színeire utalnak.

A címer magyarázata
Káptalantóti címere un. beszélő címer, mivel elbeszéli a község nevét. A község első írásos említése 1272 ill. 1274-ből "THOTY" néven történik. A községtől délre fekvő méltán híres bazaltkúp, a Tóti-hegy a faluról kapta a nevét. Tehát a TÓTI nevet jelképezi a címerben a kúp alakú hegy. A hegy alatt látható ekevas és csoroszlya a hegy lábánál fekvő települést (Káptalantótit) jelképezi. Az ekevas és a csoroszlya a falu eredeti pecsétjéből származik. A pecsét felirata "THOTY" 1296. A szőlőfürtök a község híres borait jelképezik. A pajzstetőn látható korona Zala vármegye címeréből származik, mivel a község hosszú ideig e vármegyéhez tartozott. A címer motívumai Káptalantóti múltjának és jelenének hiteles heraldikai ábrázolása.

Szászi József munkája alapján

Dátum és idő
 

Egyéb hírek

Legfrissebb

Oldal létrehozási idõ: 0.1156 másodperc, 0.0132 lekérdezési idõ.